Nyheter

13 ting å tenke på ved voksing

I forkant av voksing:

  1. Eksfolier huden
   Eksfoliering nøkkelen til fin hud! Ved å eksfoliere huden før voksing, minimeres risikoen for inngrodde hår ved at laget med døde hudceller fjernes slik at hårstråene ikke forhindres fra å vokse ut. Dette gjør voksingen mer effektiv, da flere hår festes i voksen. Huden kan eksfolieres igjen et par dager etter voksing slik at håret vokser ut på en sunn og naturlig måte. Tips: Benytt den skånsomme eksfolierende hansken X-it Mitt på tørr hud før du dusjer.
  2. Ta et varmt bad
   Prøv et varmt bad før din neste behandling. Varmen hjelper til med å åpne porene, hvilket gjør at håret løsner lettere.
  3. Tilfør fuktighet til huden
   Den enkleste og mest effektive måten å bevare den silkemyke følelsen etter voksing, er gjennom å tilføre fuktighet til huden. Ved voksing fjernes det ytterste hudlaget, hvilket gir en ny, frisk og mykere hud, men samtidig minskes mengden av hudens naturlige fuktighet og olje. Husk derfor å tilføre huden ny fuktighet.
  4. Kunnskap
   Det kan være en fordel å vite hvilken type voks salongen benytter før du bestiller voksetime. Stripsvoks brukes vanligvis til voksing av større områder, da det går mye raskere å både påføre og fjerne. Denne vokstypen er generelt bedre på tykkere, mindre følsom hud, da grepet er veldig sterkt. Når stripsvoks benyttes på følsom hud, kan den rive i huden og forårsake blåmerker og inngrodde hår. Dersom terapeuten benytter riktig teknikk, unngås dette.

LYCONs stripsvoks inneholder en stor mengde oljer som beskytter under voksing og minsker risikoen for at det river i huden. Stripsfri voks (hot wax) passer derimot ypperlig til følsom hud! Som oftest er det denne vokstypen som benyttes ved voksing av ansikt, armhuler og intimområde. Voksen ligger på huden ligger lengre på huden, hvilket fører til at porene og hårsekkene åpnes og sørger for at hårene enklere rives av. Vi i LYCON benytter også Pre-Waxing Oil før stripsfri voksing, som legger seg som en barriere mellom huden og voksen. Dette gir en smertefri behandling, og egner seg selv for den mest følsomme huden!

Unngå:

 1. Alkohol dagen før voksingDet er velkjent at alkohol virker dehydrerende på kropp og hud. Når huden din er dehydrert trekker porene seg sammen, og har dermed et hardere grep rundt hårstråene. Unngå derfor å drikke dagen før voksing, da dette kan føre til at behandlingen blir smertefull.
 2. Parfymerte produkterEtter voksing bør du unngå parfymerte produkter, som deodorant eller svært parfymerte lotions og såper, da de sterke kjemikaliene kan skade huden og forårsake irritasjon. Benytt heller milde produkter, som LYCONs Aloe Vera Soothing Gel, Tea-Tree Soothe eller Soothing Cream, som beroliger og beskytter huden etter voksing.
 3. Varme bad og badstueVarmen fra dusjen, badet eller badstuen kan irritere huden etter voksing samt gi mer rødhet og følsom hud. Varmt vann utvider porene, som øker risikoen for infeksjoner og inngrodde hår. Du bør også unngå svømming i klorbasseng, da kjemikaliene i vannet har en uttørrende og irriterende effekt på huden.
 4. Dra på treningFørst og fremst benytter man som oftest stramme klær som huden har vanskeligheter med å puste i. Dette skaper friksjon mot det voksede området, og kan føre til rødhet og inngrodde hår. Dersom du svetter på trening, kan dette gi bakterielle infeksjoner. Vent minst én dag før du trener, så rekker huden å hente seg inn etter behandlingen.

5 tips for å minimere smerte ved voksing:

 1. Bruk løstsittende klærStramme klær har en tendens til å begrense bevegelse, kropp og hud. Man kan ofte være litt øm etter voksing, og det anbefales derfor å benytte løstsittende klær etter en behandling.
 2. SmertestillendeDette høres kanskje ekstremt ut, men det fungerer faktisk! Å ta en lett smertestillende tablett før voksingen, minimerer smertefølelsen under behandlingen, hjelper deg med å slappe av og kan ha en lindrende effekt på hoven hud i etterkant av behandlingen. Å være anspent under behandlingen kan være stressende, og fører til at porene griper hardere tak i hårsekkene.
 3. Kjølende produkter Produkter som har en kjølende effekt reduserer all type rødhet og irritasjon etter voksing. De hjelper også hudens helbredende evne etter behandlingen. Vi anbefaler LYCONs Tea-Tree Soothe eller Aloe Vera Soothing Gel.
 4. Unngå «den tiden av måneden» Tro det eller ei, huden din er mye mer følsom i tiden rett før menstruasjon. Dette kommer av den lave mengden av østrogen i kroppen som gjør deg mer følsom overfor smerte. Dette kan være lurt å tenke på før booking av voksbehandling.
 5. Gå til en profesjonell salongIngen av de ovenstående tipsene hjelper dersom du ikke velger en profesjonell salong. Det er avgjørende at terapeuten er nøye med hygiene og har god erfaring og utdanning for at behandlingen skal bli så smertefri som mulig. Hvis terapeuten er erfaren og jobber raskt, er dette bare et pluss, da kortere behandlingstid gir mindre smerte.